söndag 26 december 2010

EOTD - dagens

 Idag blev det guldgrönt

Längst in i ögonvrån och lite under yttre ögat har jag olive från MAD. Sen har jag dagger från MUS på inre halvan av ögonlocket och Go Fish från MAD på den yttre halvan upp längs globlinjen.

Längs övre fransraden har jag lagt army green från MAD med blöt pensel. Highlighter är charity från MUS. Längs inre fransraden har jag dragit ett streck med vanilla från MUS och mascaran är Max Factors False lash effect.

Den skarpa gröna linjen suddade jag bort efter fotona...

torsdag 23 december 2010

EOTD - Dan' före dan'

 Så här dan' före dan' blir det en neutral sminkning...

Jag har lagt Charity från MUS som highlighter. Längst in på ögonlocket har jag tagit den rödbruna skuggan från BodyShops ShimmerCube och på den yttre halvan och upp längs globlinjen har jag bronze oak från MAD. 

Längs övre fransraden har jag pennan silver soil och längs den undre har jag vanilla, båda från MUS. Mascaran är BodyShops Divide&Multiply


söndag 19 december 2010

EOTD - Här var det lila

Nu har jag äntligen vågat! Jag har sminkat mig i lila. Jag har inte riktigt vågat mig på blått och lila förut  eftersom jag tycker att det blir så ”målat”. Men eftersom det är så snyggt på andra var jag tvungen att testa själv.Som highlighter och allra längst in i ögonvrån har jag love sen har jag serenity, UR Great och logan. Vet dock inte i vilken ordning eftersom jag började med en men inte blev nöjd. Till slut hade jag använt alla tre... De kommer i alla fall från MAD allihop. Längs inre fransraden har jag dragit ett streck med vanilla från MUS och mascaran är min favorit för tillfället: Max Factors False lash effect
onsdag 15 december 2010

Body Shop

Den här mascaran fick jag i julstrumpan från BodyShop, den heter Divide&Multiply Mascara. Nu har jag testat den några dagar och får väl säga att den inte blir någon favorit.

Det är en liten 5 ml förpackning så storleken är jättesmidig att ha i väskan. Den sitter lika bra som mina vanliga mascaror men jag tycker att resultatet på fransarna blir sådär. Jag målar på flera gånger men tycker ändå inte att det syns ordentligt. Den blir godkänd men inte mer.

måndag 13 december 2010

EOTD - LuciasminkningIdag blev det en kall och vintrig sminkning. Allra längst in i ögonvrån har jag lagt en dutt av satin efter det  har jag lagt silver längs med inre, nedre halvan av ögonlocket. Sen kommer det lite stray som är mer grå än silver och sist  har jag crow längs med globlinjen. Satin har jag även använt som highlighter. Alla skuggorna kommer från MUS

Längs övre fransraden har jag dragit en rand med svart gelliner från MUS och längs den undre/inre en rand med vanilla. Mascaran är den jag fick i julstrumpan från BodyShop, den heter Divide&Multiply Mascara


fredag 10 december 2010

Vinterns bästa köp?

En termokjol eller överdragskjol. Den fungerar som överdragsbyxor fast det är en kjol, med dragkedja i sidan. Förra året var den slut överallt men i år har jag fått tag i en.

Den fungerar som en kilt. Jag sveper den runt mig och knäpper dragkedjan. Sen är det varmt och skönt när jag står och väntar på bussen... Jättepraktiskt.

Kan varmt rekommendera denna. Jag köpte min på Intersport (jag har sett att de finns på Stadium oxå, de är ungefär dubbelt så dyra där)

EOTD - Body Shop Shimmer Cube 2

Idag testade jag de resterande skuggorna från BodyShops Shimmer Cube. 

Längst in har jag den ljusaste av de rödbruna skuggorna, i ytterkanten den ljusaste av de två mörka och som highlighter har jag den allra ljusaste av skuggorna.
Även idag har jag dragit en rand med silver soil längs den övre fransraden och en med vanilla längs den inre, båda kommer från MUS. Mascaran är också en repris från gårdagen BodyShops Divide&Multiply.


onsdag 8 december 2010

EOTD - Body Shop Shimmer Cube


Idag har jag invigt min Shimmer Cube från BodyShop. Shimmer Cuben innehåller fyra skuggor som heter honeycomb, dark chocolate, marshmallow och choc chip. Självklart har jag blandat runt dem och har nu ingen aning om vilken som är vilken av skuggorna…

På den inre halvan av ögonlocket har jag den ljusaste av skuggorna och på den yttre upp längs globlinjen har jag den mörkaste av dem. Highlighter är muffin och längs övre fransraden har jag dragit ett streck med pennan silver soil båda kommer från MUS. Mascaran är BodyShops Divide&Multiply 

måndag 6 december 2010

Orly - Space Cadet


Jag älskar färgen på detta lack, det skiftar verkligen färg. Tänk er olja på en vattenyta som skiftar i lila, grönt, gult osv det är detta lack. Tyvärr är det svårt att få fram skiftningarna på fotona.

På översta bilden har jag en fruktansvärd manikyr med avskavda toppar men på det ser ni flaskan.


Så här lilaglitrigt ser det oftast ut. Har ett lager underlack och sen tre lager med Space Cadet och sist ett lager med Seche Vite dry fast top coat.

Första lagret med Space Cadet var väldigt tunt och då såg det nästan svartgrönt ut, men för varje lager blir det mer och mer duochromt och de andra färgerna framträder mer och mer


Här kan man ana lite av grön skiftning...

Och här är det betydligt mörkare lila än på översta bilden

fredag 3 december 2010

Body Shops medlemsdagar


Body Shop hade medlemsdagar så jag var och inhandlade en BodyButter  "Shea", en tub "Almond Oil Daily Hand & Nail Cream", en liten duschcreme "Dreams Unlimited" och ett fyrpack ögonskuggor som innehåller honeycomb, dark chokolate, marshmallow och choc chip.

 Jag fick med mig en julstrumpa som innehöll deras handcreme "Hemp", "Carrot moisture cream" och en mascara

Fick dessutom med ett doftprov av "Dreams Unlimited"

onsdag 1 december 2010

Make Up Store


Igår var det återigen dags för medlemskväll på Make Up Store. Det var lite champagne, snittar, sminkvisning och utlottning av produkter. Som vanligt vann jag inget men det gjorde däremot Fru Choklad som jag hade sällskap med.

På bilden ovan ser ni vad jag köpte.  Ögonskugga "satin" (den stora ljusa skuggan) och "silver" (den lite mindre och mörkare skuggan), en ny pennvässare, primer och ett fodral med penslar.I detta praktiska fodral som påminner som ett pennskrin fanns det fem olika borstar. Jag har länge letat efter något smidigt att frakta penslarna i när jag reser så denna var helt perfekt.Bonusgåvorna var en blå ögonskugga "lovely linnea" och ett beigebrunt nagellack "svea"