måndag 28 juni 2010

EOTD - dagens
Det gula syns bra, det gröna inte alls. Dessutom har jag en ögonfrans som hänger ner i ögat (en liten chic detalj...)

Jag började med primer ”Clear” från MUS. På den inre halvan av ögonlocket har jag ”Sunshine” från MAD och på den yttre halvan ”Chance” från MAD (men den syns dåligt på bilden). Highlighter är ”Muffin” från MUS och som eyeliner blötte jag ”Army Green” även den från MAD


söndag 27 juni 2010

ZOYA HopeZoyas hemsida beskriver färgen så här: magenta lavender metallic with metallic shimmer finish och jag tycker att det är en rätt bra beskrivning så jag försöker mig inte på att göra en egen.

På båda bilderna har jag målat två lager Zoya Hope och ett lager Seche Vite som överlack. Den översta bilden är tagen vid fönstret i dagsljus och den andra med blixt (det kanske syns med tanke på den snygga blixtreflexen i flaskan).

Jag tycker att det är en härlig färg (jag är lite svag för metalliclack).

lördag 26 juni 2010

EOTD

Idag blev det grönt, men det ser mest brunt ut på bilden. Jag började som vanligt med min primer "Clear" från MUS. Innerst på ögonlocket la jag ”Cat’s eye” från MAD och på yttre delen av ögonlocket har jag använt ”Andalucite” också från MAD. Som highlighter tog jag ”Lime” från MUS och då jag tyckte det blev lite väl grönt (kom ihåg att jag är nybörjare när det gäller sminkning och inte så van vid starka färger) tog jag lite ”MIST” från FACE allra närmast ögonbrynet. Eyeliner är ”Army Green” från MAD som jag la på med blöt pensel och mascara är Max Factor "False Lash effect", den svarta.

onsdag 23 juni 2010

EOTD - dagens

Idag började jag med primer "Clear" från MUS. Innerst på ögonlocket har jag "Olive" från Mad och på yttre halvan har jag lagt "Bronze Goddess" även den från MAD som highlighter har jag använt "Charity" från MUS. Längs övre fransraden och halva undre har jag tagit "Coffe" från MAD som jag la på med blöt pensel och längs inre fransraden har jag dragit ett streck med "Vanilla" från MUS. Sen har jag brun browfix från FACE på ögonbrynen och Max Factors svarta "False Lash effect"


Här ser ni det jag har använt idag, men jag glömde highlightern på fotot


tisdag 22 juni 2010

Händer

För en tid sedan läste jag om den här krämen: Hemp Hand Protector från Body Shop.

Då jag  "plötsligt" (det är väl åldern) börjat få problem med torra och tråkiga händer hastade jag iväg till Body Shop och köpte mig en stor tub på 100 ml till priset 125 kr. Första gången jag smorde in mig höll jag på att få en chock, den luktade jätteilla. Nu har jag vant mig och den luktar inte lika illa, men den luktar inte gott. När jag smörjer in händerna  tänker jag på äldre herrar (inte gubbar utan herrar), lukten påminner om hårpomada eller något liknande.

Hur är krämen då? Jo då den är bra tycker jag. Den är ganska tjock i konsistensen nästan som Bregott men den är inte fet utan tränger in snabbt i huden. Det känns nästan som om man fått en skyddande hinna när man har smort in sig utan att händerna blir flottiga eller äckliga.

Jag har den både på händer, fötter och andra torra ställen som behöver lite intensivbehandling och den fungerar riktigt bra.torsdag 17 juni 2010

EOTD - Min första sotning


Har gjort mitt första försök till sotning och så här blev det.

Jag började med den ljusa "Wedding" från MAD längst in. Därefter tog jag "Nightfall" MUS hela vägen upp till ögonbrynet. Penslade även lite på själva brynet. Runt yttre fransraden har jag svart Gel liner från  MUS som jag täckt med tidigare nämnda "Nightfall". På inre fransraden har jag lagt pennan "Darkest shadow" från MUS och den har jag oxå täckt med "Nightfall". Mascaran är Max Factors svarta "False Lash Effect"

Här ser ni det som jag har använt. 

tisdag 15 juni 2010

Sommarrosa

Var på Maxi och handlade budgetlack till semestern (lagom storlek att släpa med sig).

Här har jag två lager av nr 29 och över det ett lager Seche Vite. Det tog en väldig tid för lacket att torka så jag är glad över att jag har Seche Vite "Dry Fast Top Coat" att ta till.

måndag 14 juni 2010

EOTDTill dagens sminkning började jag med primer "Clear" från MUS. Längst in på ögonlocket har jag "Wedding" och på yttre halvan har jag "Electric Blue" båda från MAD. Som highlighter har jag tagit "Charity" från MUS. På övre fransraden och halva undre har jag svart gel liner från MUS som jag täckt med "Nightfall" (också från MUS). Längs inre fransraden har jag dragit två streck med pennan "Vanilla" från MUS och mascaran är Max Factors svarta "False Lash Effect"

Spray Cleaner från Kicks

Köpte den här på Kicks och den funkar jättebra.

Varvar med att tvätta med diskmedelet YES och denna (beror lite på vad jag känner för och vilka penslar det gäller)

Den kostade ca 60 kr (kommer inte ihåg på rak arm).

söndag 13 juni 2010

EOTDFrån att ha varit ständigt osminkad, har jag nu börjat upptäcka sminkvärlden. Mina trevande försök visas i denna blogg.

Här har jag startat med primer "Clear" från MUS. På inre halvan av ögonlocket har jag "Alyssa" från MAD och på yttre halvan har jag "Chilly" även den från MAD. Som highlighter har jag använt "Pink Frost" från MUS. Runt ögat har jag svart gel liner och längs inre fransraden har jag dragit pennan "Darkest Shadow" detta har jag sedan täckt med skuggan "Nightfall" allt från MUS. Mascara är Max Faxctors "False Lash Effect"

fredag 11 juni 2010

Body Butter


Jag var inne på Body Shop och handlade Body Butter Coconut. Dottern hade beställt. Hon har problem med torra armar och ville absolut ha cocoslukt. Den är för torr till normal hud, och den verkar funka bra. Armarna har i alla fall blivit mycket bättre efter det att hon började med denna kräm. Däremot luktar det Hawaiian Tropic (den där sololjan som ALLA hade på 80-talet) i hela hennes rum

torsdag 10 juni 2010

Billiga lackKöpte på mig tre lack igår. Tre lack som ser lagom somriga ut (rosa i alla dess former brukar ju gå bra på sommaren). Fördelen med Depend är de små flaskorna, man hinner aldrig tröttna på färgen eftersom den tar slut ganska fort. Storleken gör att de är perfekta att ha med på resor.

Den här gången köpte jag nr 29, nr 28 och nr 3 (nämnda i den ordning de syns på bilden)


onsdag 9 juni 2010

Bästa solskyddet

Har börjat få pigmentfläckar i ansiktet (de dök upp efter att jag fått barn). En hudläkare rekommenderade ROC:s solskydd och sa att jag skulle ha minst solskyddsfaktor 50 på själva fläcken.

Det gick ju bra första åren när serien fortfarande såldes i Sverige. Dessa två köpte en kompis åt mig i Grekland. Förstår inte varför bra, fungerande produkter tas bort från markanden. När jag frågar efter den svarar alla expediter att det är den bästa solskyddsprodukten på marknaden men att de inte säljer den längre... Hur tänker man då?!?

Dagens osynliga sminkning

Tänkte köra naturell look idag och det blev nog lite väl naturellt, syns knappt på bilderna. Men den syns lite mer i verkligheten...

På inre halvan av ögonlocket har jag "Muffin" från MUS och på yttre halvan har jag "Umbria" från FACE, den har jag också som eyeliner på övre fransraden och lite under ögat. Som highlighter använde jag "Pink Frost" från MUS och sen tog jag "Vanilla"-pennan från MUS pch drog innanför inre fransraden. Mascara är Max Factors svarta "False Lash Effect"

fredag 4 juni 2010

Vill ha


Jag köpte halsbandet för någon månad sen och vill gärna ha örhängena med, men de är fortfarande "tillfälligt slut"

Ni hittar dem på http://www.dazzling.se/

onsdag 2 juni 2010

Dagens sminkningPå ögonlocket har jag den gröna skuggan från MAC:s kollektion "Stacked 2" och som highlighter har jag använt "Charity" från MUS. Sen har jag svart ”Gel Eyeliner” som jag täckt med Microshadow ”Nightfall” båda från MUS. Mascaran är Max Factors ”False Lash Effect”